Det evige jaget – Hvordan nå målene sine

Mange spør meg om hvordan online coaching hos meg fungerer.

Som regel har jeg faktisk ikke et konkret svar. Rett og slett fordi det er enorm avhengig av hvem jeg coacher og hva målsetningen er.

Ofte blir folk satt ut av at jeg ikke lager kostholdsplaner eller sjeldent lager treningsplaner uten oppfølging

Når noe spør meg om hva som er den beste øvelse for noe, den beste dietten eller om noe er bra eller dårlig så svarer jeg sjeldent med et helt konkret svar.
Ting er aldri svart hvitt, alt er avhengig av kontekst.

Vi har alle målsetninger og drømmer vi jobber mot. Ofte tenker vi at alt kommer til å løsne når vi når den og den vekten eller kan løfte x antall kg i en øvelse. Vi trur at vi bare må fikse den ene tingen også blor vi fornøyd. Etter at vi når det målet er vi lykkelig og alt vil ordne seg..

Men i realiteten blir vi jo aldri fornøyd. Det vil alltid være noen som ser bedre ut, som tjener mer eller som løfter mer. Betyr det at du mest sannsynlig ikke blir den sterkeste eller den fineste at du bare skal gi opp? Nei.

Men du bør ikke se deg selv blind i målene dine, Eller konstant sammenligne deg med andre. Det er alltid noen som er bedre. Ikke ødelegg din egen livskvalitet med å sammenligne deg med noen som er på en helt annen planet.

Jeg ser på det som at jeg har to valg. Du kan velge å være misfornøyd fordi du konstant sammenligner deg med noen som er to hakk over. Eller så kan du sette pris på hva DU har, hva du har fått til og veien du har fremfor deg.

Det betyr selvfølgelig ikke at du ikke skal jakte etter å bli bedre eller at du ikke skal utvikle deg som person. Men du bør klare å akseptere din nåværende situasjon.

«Own it, controll it and then you can change it»

For å kunne gjøre en forandring må du forstå hva du gjorde som gjorde at du endte opp hvor du er. For å kunne reflektere over din nåværende situasjon må du akseptere den du er idag.

Med alle dine skavanker og utfordringer.

For å kunne lage en realistisk plan må du akseptere ditt nåværende nivå. Ikke sammenligne deg med toppen.

Det nytter ikke å henge seg på deg beste løperne i et maratonløp dersom du aldri har løpt en maraton. Da er sannsynligheten stor for at du aldri krysser målstreken.

Du lever faktisk akkurat nå og du vet ikke hva som kommer til å skje om en uke. Så istedenfor å kun ha «de store » målet fremfor deg så prøv heller å lev i nuet.

Ja, det er viktig å pushe seg selv og gi jernet, men det betyr ikke at du skal ha det forferdelig akkurat nå. Det er faktisk ikke vits å ofre all livsglede nå bare for å nå et mål raskest mulig.

Uansett om det handler om å nå x antall kg eller løpe 10km på på y minutter.

Da øker du sannsynligheten at du hopper av. Rett og slett fordi du ikke trives eller fordi du blir utbrent eller skadet.

La oss si at alle alle drømmene dine og målene dine plutselig hadde gått i oppfyllelse. Hadde du vært lykkelig? Hadde det kjentes godt ut?
Kanskje for en liten periode, men Jeg personlig trur ikke det varer på lang sikt.

Hvorfor?
Jo, fordi veien er målet. Hva med alt du lærer på veien?
Alle opplevelsene du får?
Er det ikke det som utgjør oss til mennesker?

Et veldig banalt eksempel er jo det å få servert en kake kontra det å lære seg å bake.

Kaken du får servert smaker himmelsk der og da. Men du har null peiling på hvordan den ble laget, og du vet ikke om du får den samme gode kaken om du spiser et annet sted. Kanskje kaken på det andre steder smaker elendig og du har kastet bort tid og penger på noe du ikke ble fornøyd med.

Lære Du deg derimot å bake selv så Er det du som har kontrollen. Du kan lage en god kake når som helst og du vet at den blir slik som du ønsker. Det vil nok kreve litt prøving og feiling og ikke minst mer innsats.

Men du ender opp med å være uavhengig. Det er du som har kontrollen. Du slipper å låse deg til den ene caféen dersom du vil ha noe du liker. Og hva om caféen stenger? Må du ut å lete etter en ny café? Tenk hvor mye penger og tid du kaster bort på å finne den nye «beste kaken».

Setter du derav av tid til å lære deg å bake så Du kan selv bestemme. Du er uavhengig .

Akkurat det samme gjelder når du skal jobbe mot målene dine. Istedenfor å bare kjøpe et ferdig produkt eller en «kjapp» løsning så bør du sette deg inn i prosessen. Du bør lære mest mulig. Slik at du forstår hvorfor du gjør det du gjør, Slik at du får eierskap til det du gjør.
DET er nøkkelen til suksess. Det er det som er jobben min. Å hjelpe deg å forstå hva du gjør og finne ut hva som passer deg best.

Du bør ha fokus på å forstå hvorfor du gjør hva du gjør og at du nyter opplevelsen istedenfor å skynde seg i mål. Jeg vil heller bruke 2 år på å nå målet mitt men nyte hvert minutt istedenfor å kvele meg selv 1 år.

Iblant må vi faktisk ha hjelp til å ta ting rolig nok. Rett og slett fordi vi mennesker er elendig på å tenke langsiktig. Vi overvurdere hva Vi kan få til på kort sikt og undervurdere hvor mye vi kan få til på lang sikt.

Realitene er jo at det å nå selve målet kun gir oss glede i en liten periode. Det du står igjen med i etterkant er jo reisen til målet.

Lærte du noe? Eller så du deg blind i målet ditt. Når du ser tilbake i etterkantså begynner du å lure på om det var vært all lidelsen.

Ja, det høres ut som en elendig klisje, men det er faktisk sannheten. Grunnet til at du setter det mål er jo fordi Du vil utfordre deg selv.

Du vil dytte deg ut av komfort sonen for å vokse som person, Bygge selvtillit, få kunnskap og samle erfaringer. Ikke for å bevise noe til andre.

Du gjør det ikke for å få resultater over natten.
Så hvorfor skal du være så jævlig utolmodig? Hvorfor leter vi alle etter quick fix? Etter den perfekte dietten eller det beste treningsprogammet.

Hva med å slutte å lete etter løsninger som liksom skal gjøre at du kan hoppe over den harde jobben?
Og heller bruke tiden og energien på å bygge opp noe som faktisk er bærekraftig.

Om du ikke trives med prosessen, er det i det hele tatt et mål som betyr noe for deg? Eller er det kanskje bare noe du trur du må oppnå for å bli «bra nok»?

Det er den harde jobbe som du orker å gjøre lang sikt som viser hvem du er som person og hva du brenner for. Alle kan gjøre noe ekstremt for en liten periode or å så gi fullstendig blaffen. Dem som skiller seg ut er dem som stiller opp dag etter dag, uansett om dem har en dårlig dag eller ikke.

Vi er alle forskjellige, så drit i hva andre mener du skal oppnå. Realiteten er at vi alle er alt for opptatt med oss selv og egentlig ikke bryr oss om hva andre gjør.

Sett deg mål som faktisk kommer fra deg selv. Ikke let etter raske løsninger, let heller etter veier som lengre, men som gjør at du har det gøy. Sammen kan vi utarbeide en plan som faktisk gjør at du når målene dine. Men det krever at du er tålmodig og har lyst til å lære.

Du skal pushe deg selv, men du skal faktisk også trives. Det er den harde jobben dag inn og dag ut som gjør at målet er deilig å nå.

Det ble en litt lengre artikkel en forventet, men jeg håper at du fikk et innblikk i tankegangen min og forstår hvorfor jeg sjeldent lager kostholdsplan eller bare kaster ut tilfeldige treningsprogram.

Målet og visjonen min er å gjøre at DU skal kunne stå på egne ben. At du skal forstå hvorfor du gjør det du gjør.

Jeg er ikke her for å fortelle deg nøyaktig hva du skal gjøre uten at du skal stille spørsmål.

Jeg er en sparringspartner. Vi skal sammen finne løsninger som passer deg og som du trives med. Det er en dialog, ikke en monolog.

Vi skal ikke presse deg i en boks. Vi skal lage en boks som passer deg.

Trenger du en sparringspartner som hjelper deg å nå målene dine?

Send en mail til

Moritz@ptservice.no

Så kan vi ta en uforpliktende prat. Vi snakkes!

#værawesome