5 råd til den sultne leser

1.
Spis proteinrik mat, men ikke glem fettet!

Ikke bare Protein byggeklossene i alt som skjer i kroppen, fra muskelbygging og brusk til hårvekst og negler, men I tillegg er protein svært mettende og vil holde deg mett veldig lenge.
Protein er også det makronæringsstoffet som har høyest termisk effekt. Dette er et mål på hvor mye energi som kreves for å fordøye og forbrenne/metabolisere det man spiser – noe som betyr at kroppen bruker mer kalorier når du spiser og fordøyer protein enn når du spiser tilsvarende mengder kalorier fra fett og karbohydrater.

Fett i kostholdet er viktig for kognitiv funksjon, for hormoner og ikke minst – en annen for metthetsfølelse somer viktig, det gir en følelse av velbehag.
Fett øker også opptaket av næringsstoffer fra grønnsaker – ved å inkluderer én sunn fettkilde til hvert måltid gjør du kroppen din godt!
Gode kilder til fett er:
– Nøtter og frø
– Avokado
– Egg
– Oliven- og rapsolje
– Fet fisk som laks, makrell og sardiner
– Ost, melk og øvrige meieriprodukter (OBS! noen innholder en del Transfett)
– Oliven
– kakao ( mørk sjokolade )
– Diverse fete kornprodukter som havre, bokhvete og quinoa
– Soya og tofu

Unngå matvarer som lar blodsukkeret skyte i himmelen.
2. Gå for Langsomme karbohydrater fra grove kornprodukter, grønnsaker, nøtter og frø. Dem bidrar med fiber og tar en del lengre tid på å bli fordøyd. Dette fører til en jevnere stigning av blodsukkeret og det holder seg lenger mett. Ha også fokus på mye frukt og grønt. Frukt og grønt bidrar med fiber, vitaminer og mineraler og ikke minst øker dem også volum på måltid uten å øk så mye i kalorier. Mer volum=fullere magesekk=mett

3. Man kan helt fint kose seg uten å gå for det Værste av Sjokolade og chips!
Deter klassisk svart hvit tenking. Man skal kose seg og da kan man like gjerne gå for det Værste…. Men det er stor forskjell på godteri. En bøtte is med 0,5 L is kan ha alt fra 320 kcal helt til 1500 kcal. Som du ser
har faktisk enormt mye å si hva du velger! Jeg synes helt klart man skal kose seg med mat, og med små forandringer kan man komme unna med ganske mye kos 😉.

I tillegg kan man også finne ekstremt mange gode alternativer!
Eksempler på «bedre» kos;
– Grønnsaker og dip
– Frossene Bær
– Kesam, bær og syltetøy uten tilsatt sukker
– Cottage cheese med Sukkerfri saft
– Frukt sorbet, lett is eller Protein Is
– Protein Mugcake
– Proteinpannekaker
– chips av rotgrønnsaker eller frukt
– Cookie doughav Proteinpulver og kikerter
– Proteinbarer
– Proteinfluff
– Nøtter og frø av ulikt slag
– Baconsnacks laget av hamburgerrygg
– ovnsbakte Kikerter
– Spekeskinke istedenfor bacon
– Skinke og melon
– Osteplate eller skinkeplate
– havregrøt
– Smoothie-bowl
– Hjemmelaget iskrem
AND THE LIST GOES ON!

Her handler det om å være kreativ og tørre å eksperimentere!

Velger du å få oppfølging fra oss i PT service får du tilgang en oppskriftdatabase med over 600 oppskrifter som blir jevnlig oppdatert med nye oppskrifter med alt fra frokost og middag til søtsaker og bakst. Alle med fult næringsinnhold og fokus på mye protein, volum og metthetsfølels.

4.
Skift fokus!
Ofte, når du kjenner at søtsuget melder seg er det fordi du kjeder deg eller er rastløs. Rett og slett kjedespising. Da er det ofte godt å bare gå seg en tur med god musikk, en podcast eller en lydbok på øret. Å strikke, ringe en venn, leke med barna, trene, lese en bok og kose seg med en kopp te eller gjøre litt husarbeid kan hjelpe på.
Her setter kun kreativiteten grenser. Det handler om å få tankene over på noe annet!

5.
Lær deg at sult ikke er farlig.

Det er en følelse, akkurat som det å være trøtt. Sist jeg sjekket så legger ikke folk seg nedpå for å ta en 5 minutters lur bare fordi dem har gjespet. Det samme kommer når det gjelder mat. Du må ikke hive innpå med noe hele tiden bare Fordi du blir litt fysen.

Nei, du MÅ faktisk ikke spise hver 3. Time. Lær deg å spise seg ordentlig mett til hovudmåltider istedenfor å konstant gå rundt å snacke eller spise mellommåltid. Lær deg at det faktisk ikke er krise å være litt sulten.

Det går helt fint å gå fra lunsj, til Trening også hjem å lage middag uten mellommåltid eller snacks. Desto flere små måltider du har desto mindre må måltidene være. Du blir aldri ordentlig mett og går konstant småsulten og tenker på neste måltid. Dette medfører at du tenker mer på mat og mat er et tema hele dagen, du har et konstant fokus på mat

. Med andre ord. Desto flere måltid du har desto mer tenker du på mat. Desto mer du tenker på mat desto større er sjansen for at du spiser.

Det handler også å skille på mental og fysisk sult. Er du faktisk sulten, eller vil du kompasere med may fordi du føler deg dårlig eller er stresset?

Et fint tips her er 30 sekunders regelen. Det er ganske enkel, men utrolig effektiv. Du må alltid vente 30 sekunder før du begynner å spise. I denne tiden kan du kjenne etter om du faktisk er sulten og om det er denne typen mat du trenger akkurat nå, eller om det bare er en impulsiv handling.

Lag deg en plan for når du skal spise og vær tilstede når du spiser. Ikke bare hiv innpå noe «on the go.»
Her har jeg skrevet litt mer om det:

Har du tenkt på hvorfor du går på smeller og du synes det er vanskelig å holde igjen? Sjekk ut Instagram innlegget ( link under )

https://www.instagram.com/p/B-E2tb8D0gm/?igshid=qorsxdy2igyn

Håper at disse tipsene kan hjelpe deg litt på veien!

Dersom du satt igjen med noen spørsmål eller vil komme med ris og ros er det bare å ta kontakt!

Hilsen oss i PT-service!
#værawesome ♥️

Kjenner du noen som bør lese dette? Del artikkelen med dem! Hjelp dem med å starte prosessen!

Dersom du fikk noe ut av denne artikkelen setter vi stor pris på tilbakemeldinger

Denne artikkelen er forfattet av Moritz Michaelis

Følg han gjerne også på Instagram:

@mini_morimi

Liker du det du leser? Gi oss et besøkpå Instagramen vår da!

https://instagram.com/pt_service_?igshid=1kwr8v2yncied